Ekologiška Arbata Ir Jos Nauda Sveikatai (2023)

0
218

7 priežastys, kodėl jūs turėtumėte gerti ekologišką arbatą.

Kuo mums naudinga ekologiškA žalia, balta, juoda, ar kitos arbatos? Ir kodėl mums vertėtų rinktis ekologišką, o ne pigesnę alternatyva?

Štai 7 priežastys:

1. Ne Ekologiška Arbata Gali Sukelti Ankstyvą Mirtį

Ne Organinė Arbata Gali Sukelti Ankstyvą Mirtį

Ar tikrai žinote kas slypi jūsų arbatoje? Visame pasaulyje jau seniai yra žinoma, kad įvairių pasaulio šalių fermeriai naudoja kenksmingas trąšų ir kitų chemikalų dozes, nekalbant apie tai, kad kai kurie iš jų yra uždrausti tiek Europoje, tiek JAV.

Pavyzdžiui, vienas iš pesticidų, kurį naudoja daug ne organinės arbatos augintojų, yra DDT (dichlorodiphenyltrichloroetheninas), kuris buvo uždraustas daugiau nei prieš 70 metų! Tai ypač toksinis chemikalas, kuris ypač suaktyvina vėžį. Dėja, dauguma fermerių jį vis dar naudoją dėl efektyvių rezultatų ir pigių kaštų, o blogiausia yra tai, kad mes nežinome, ar ši ne organinė arbata buvo jais išpurkšta, ar ne, nebent norite mokėti už lapų tyrimus, kurie tikrai nėra pigūs.

2. Ekologiška Arbata Prailgina Jūsų Gyvenimą

Organinė Arbata Prailgina Jūsų Gyvenimą

Remiantis 2003 atliktais tyrimais, kurie buvo paskelbti „Journal of Agricultural bei „Food Chemistry“ leidiniuose, organiškai užaugintas maistas bei arbatos turi daug didesnį kiekį antioksidantų, kurie (kaip žinome) kovoja su vėžiu ir slopina vėžinių ląstelių gamybą. Todėl gerdami arbatą, jūs save apsaugosite nuo krūtinės, prostatos, odos, plaučių, žarnyno, skrandžio bei kitų vėžio formų,

Taipogi, Didžiosios Britanijos „Soil“ asociacija, išnagrinėjusi daugiau nei 400 įvairių mokslinių tyrimų, paskelbė dar vieną išvadą: organiškai užaugintas maistas turi daug didesnį kiekį vitaminų ir mineralų nei tas, kuris buvo auginamas naudojant chemikalus ir pesticidus.

3. Organinėje Arbatoje Nėra Pesticidų

Organinėje Arbatoje Nėra Pesticidų

Jeigu šeimos sveikatos sąskaita norite sutaupyti keletą eurų, tada prašome. Likusiems žmonėms, organinė arbata yra akivaizdus pasirinkimas. Kodėl? Joje nėra sintetinių pesticidų ar kitų šlykščiu chemikalų.

Remiantis 2003 metų Vašingtono Universiteto duomenimis, vaikų, kurie vartojo organinį maistą ir gėrė organinę arbata, kūnuose buvo aptikta 6 kartus mažiau pesticidų liekanų.

4. Meluojantys Organinės Arbatos Tiekėjai

Meluojantys Organinės Arbatos Tiekėjai

Ar žinote, kad daug tiekėjų parduoda ne organines arbatas kaip organines? Prieš perkant organinę arbatą, patikrinkite, ar šis tiekėjas tikrai turi visus reikalingus sertifikatus. Norint gauti tikrus, EU atitinkančius sertifikatus, reikia tikrai pasistengti, nes tokia arbata ne tik, kad negali turėti jokių pesticidų liekanų, bet ir pati žemė, sandėliai bei ir bet kokia technika, taipogi turi būti visiškai švarūs.

5. Ekologiška Arbata Saugo Mūsų Planetą

Organinė Arbata Saugo Mūsų Planetą

Ar kada teko girdėti apie trąšų perpildymą? Štai kaip visa tai atsitinka: pesticidai nužudo 99% visų kenkėjų (įskaitant ir tuos vabalus, kurie juos ir medžioja). Kadangi natūraliai naudingi organizmai atsistato daug lėčiau nei kenkėjai (dėl jų trumpesnės gyvenimo trukmės ir ne tokio aktyvaus dauginimosi), išlikę kenkėjai greitai užpuola plantacijas ir padaro dar daugiau žalos arbatos lapams. Kas būna tada? Dar daugiau chemikalų ir pesticidų, vėl ir vėl… Štai kokią skanią arbatą mes geriame.

O kadangi pati arbata dažnai auginama aukštesnėse vietose, visi tie chemikalai teka ant šlaitų, pasiekia upes, ežerus ir panašiai, užteršdami tūkstančius kilometrų aplink gyvuojančių vietų. Auginant organinę arbatą, tokių problemų nebūna.

6. Gerdami Ekologišką Arbatą, Jūs Remiate Skurstančius

Gerdami Organinę Arbatą, Jūs Remiate Skurstančius

Dar vienas įdomesnis faktas: nors yra ir keletas stambių organinės arbatos tiekėjų, dažniausiai tokią arbatą augina smulkūs fermeriai. Didesnė dalis tokių žmonių iš tikro rūpinasi ekosistema ir mūsų sveikata. Jie nėra kontroliuojami pinigų alkio ar noro bet kokiu būdų padidinti pelną, net jeigu tai reikštų mūsų planetos teršimą.

Taipogi, pirkdami ekologišką arbatą, jūs remiate vietinius fermerius ir jų šeimas, kurie, kaip jau žinome, dažnai turi daug mažiau finansinių galimybių nei kiti.

7. Pesticidai Gali Padaryti Jus Nevaisinga(u)

Pesticidai Gali Padaryti Jus Nevaisinga(u) Ir Padidinti Išsigimimų Skaičių

Jeigu norite susilaukti sveiktų vaikų (ar iš viso jų norite), tada pasistenkite vartoti maistą, kuris turi mažiau pesticidų. Remiantis Europos Komisijos atliktais tyrimais, komerciniai pesticidai yra atsakingi už išsigimusius vaikus, mutacijas, vėžius, mažesnį IQ ir net nevaisingumą.

Tas pats tyrimas taipogi patvirtino, kad pesticidai keičia mūsų emocinę būseną ir gali privesti prie savižudybės. Pastebėta, kad Kinijos, Brazilijos ir kitų šalių fermeriai, kurie augina maistą ar arbatą pilną pesticidų, žudosi dažniau nei paprasti fermeriai.

Laimingas Gyvenimas

Todėl mes jūsų klausiame: kam jums reikia visų tų problemų? Niekam jų nereikia, todėl daug paprašiau gerti skanią ir ypač kvapnią ekologišką arbatą. Tiesiog paklauskite savęs:

1. Ar aš noriu gyventi ilgiau?
2. Ar aš noriu būti laimingesnis(ė)?
3. Ar aš noriu gyventi ilgiau?

Taip? Tada viskas paprasta. Pasilepinkite puodeliu organinės arbatos.

Spauskite čia ir mėgaukitės gyvenimu!

Rate this post

This post is also available in: English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here